Wat is acné? Hoe kom je eraan? Wat kan je eraan doen?

Wat je moet weten

  • Je huid is je grootste levend orgaan en heeft een vernieuwingsproces van 4 à 6 weken. Dit wil zeggen dat elke cel tussen de 4e en 6e week een schilfertje vormt en de huid los laat, dode huidcellen.
  • Om je huid vet en soepel te houden produceert de huid een soort vet, dit noemen we talg.  Dit wordt gevormd door de talgklier.  Wanneer deze talgklieren te veel vet/talg produceren spreken we over een vette huid.
  • Wanneer je te veel van beide hebt, gaan er zich zowel dode huidcellen als talg ophopen in de poriën en geraken deze verstopt.  Wanneer dit gepaard gaat met de huidbacterie p.acnes vormen er zich puistjes en mee-eters.

Dit proces komt vooral voor in de puberteit wanneer er door hormonen meer talg geproduceerd wordt.  Het is vaak ook erfelijk dus één van je ouders of beiden hebben tijdens de puberteit er ook last van gehad.

Andere oorzaken kunnen zijn : roken, stress, bepaald suikerrijk eten, zon en verkeerde huidverzorgingsproducten.

Wat kun je er aan doen?

  • Reinig met milde producten

Veel producten die je in de grootwarenhuizen koopt zijn agressief en maken de acné juist erger.  Gebruik vooral GEEN reinigingsscubs.

            Voorstel reviderm : Cleansing foam Facial cleanser

TIP :    reinig je huid voor en na het slapen gaan            

            draag je make-up, gebruik dan minerale make-up zodat je poriën niet kunnen verstoppen

  • Kalmeren

Na het reinigen gebruik je een peeling (exfoliant) en/of een serum.

Exfoliëren
Met Exfoliëren bedoel ik zeker NIET scrubben.  Een scrub bestaat uit fijne korreltjes die een laagje huid afslijpen en zo de beschermende functie van de huid beschadigen.  Ik raad dan ook ten sterkste aan om een enzyme peeling te gebruiken deze is zacht voor de huid en zorgt ervoor de dode cellen op een huidvriendelijke manier verwijderd worden.  Zo voorkom je dat er zich puistjes en mee-eters kunnen vormen.

            Voorstel reviderm : Enzyme Foam Powder

  • Verzorgen

Als verzorging raad ik je aan om geen te zware of volle crèmes te gebruiken.  Voelt je huid wat trekkerig aan, gebruik dan een vocht inbrengende fluid.

            Voorstel reviderm : Sicca Control day

  • Beschermen

Stap 4 zeer belangrijk maar wordt veel te weinig toegepast.  Het hele jaar door een beschermende zonnecrème smeren. Je vraagt je af waarom?  Het antwoord is duidelijk en onmiskenbaar.  De zon schijnt het hele jaar door en haar stralen bevatten dus ook het hele jaar door UV stralen.   Door de UVA straling op de huid gaat het verouderingsproces versnellen, door de UVB straling raakt de huid verbrand.  Dus twee goede redenen om een beschermende factor te smeren.  In de zomer een hogere factor dan in de winter.

            Voorstel reviderm : On Top Skin Shield

Opgelet

In het begin van je behandeling zal je merken dat de acné verergerd.  Dit is maar tijdelijk.  Geef je huid de tijd om te wennen aan de producten.  Het lijkt erger in het begin omdat de afschilfering sneller gaat en alle verstopping komen ineens omhoog. Na 3 à 4 weken zal je huid er beter uitzien.  Uiteraard zal je je verzorging moeten blijven toepassen en regelmatig aanpassen aan de noden van je huid.

Succes!

#truecare#skinlovesreviderm